נתונים שפורסמו זה מכבר גילו שבשנת 2008 נהרגו 55 במהלך תאונות עבודה. הענף המסוכן ביותר הוא בנייה שם נהרגו 23 עובדים, בתעשייה נהרגו 20 עובדים. 18 מתוך ההרוגים נהרגו כתוצאה מנפילה, 11 כתוצאה מתואונת רכב. אומנם הנתונים מלמדים שמדובר בהמשך הירידה בכמות תאונות העבודה בישראל מ62 בשנת 2002, אך עדיין מדובר ב55 מקרי מוות מיותרים לחלוטין שניתן היה למנוע.
במאמר זה נסקור כמה מאמצעי הבטיחות שיש לנקוט בשעת העבודה ומה מגיע לעובד אשר חווה תאונת עבודה.
אמצעי בטיחות בשעת העבודה
במהלך השנים השתכללו אמצעי הבטיחות והוחמרה ההקפדה על יישומם. משרד התעשייה והמסחר מקפיד לשלוח פקחים לאתרי בנייה, מפעלים, מסעדות ומקומות אחרים שמועדים לתאונות עבודה. הסיבה לכך היא לא רק העלייה במודעות לסיכון הנשקף מעבודות שונות אלא ההכרה שהשינויים בשוק העבודה, הן הכנסת עובדים זרים שאינם דוברים את השפה ואינם מכירים את הכללים והן העובדה שיום העבודה התארך, הביאו לכך שיותר אנשים נמצאים בסיכון לתאונות עבודה.
אמצעי הבטיחות העיקריים נגד תאונות עבודה הן:
א.הקפדה על קריאת הכללים של כל מכשיר ומכשיר.
ב.לבוש מגן. זה יכול להיות קסדה, מסכה, מעיל, כפפות או כל דבר אחר שנדרש.
ג.בקרה ופיקוח על מערכות החשמל, מים וחומרים אחרים שיכולים להוות סכנה.
ד.שימוש במכשירים חדשים ובטוחים בעלי תקני בטיחות בינלאומיים וישראליים.
ה.הקפדה על שעות עבודה סבירות והפסקות הולמות.
ו.הכשרת אנשים ושימוש ברישיונות מתאימים.
חשוב לציין בכל מקום עבודה ישנו סיכון אחר. על מנת שכל אתר ואיזור עבודה יהיה בטיחותי הוא חייב להיות תחת פיקוח ובקרה של הרשויות, אם זה מכבי אש, חברת החשמל, רשות מקומית ורשויות אחרות.
מה מגיע לעובד שנפגע כתוצאה מתאונת עבודה
הנתונים שפתחו את המאמר סיפרו על אנשים שמתו כתוצאה מתאונת עבודה, אך לצערנו מאות אנשים נפצעים בתאונות עבודה בדרגות שונות מדי שנה. להלן חלק מהזכויות שלהם:
במידה ועובד מוגדר כמי שעבר תאונת עבודה והוא זקוק למנוחה עד 12 יום, אזי שהוא זכאי לשלוש ימי תשלום על חשבון העבודה, לאחר מכן הוא יקבל 75% משכרו באמצעות ביטוח לאומי. מעבר ל12 ימי חופש, הוא זכאי לתשע ימי תשלום על ידי המעסיק ושאר הימים ישולמו לו על ידי ביטוח לאומי.
דמי הפגיעה מביטוח לאומי לא יעברו את השלושים אלף שקל. במקרה ומדובר בנכות קבועה, ביטוח לאומי יקבע את אחוז הנכות והוא יקבל קצבה מביטוח לאומי.
במקרה של הוצאות רפואיות יקבל העובד החזרים מקופת החולים ובמידה ומדובר בטיפולים דחופים הוא יקבל גם מביטוח לאומי.
במקרה וביטוח לאומי לא מכיר בעובד כנכה עבודה הוא יכול לפנות אל בית הדין לעבודה לבקש לשנות את הפיסקה. בית דין לעבודה מכיר לא פעם גם במקרים שלא נראים כנכות, ככזאת. למשל, מתחים, הצטברות תסמינים שמובילים למחלה, ואפילו תקיפה ותאונת דרכים בזמן העבודה.
חשוב לציין מבחינת ביטוח לאומי ובית דין לעבודה, לא כל מקום או אירוע שקשור לעבודה אכן משוייך אליה. למשל, ימי גיבוש או טיולים משותפים לא בהכרח מוכרים כימי עבודה. מכאן שתאונה במקרים אלו אינם בהכרח יוכרו כתאונות עבודה.
אתר תגובות הוא מדריך עסקים שמביא לכם בנוסף למאגר עסקים מלא ומעודכן גם תגובות שכתבו גולשים על העסקים המופיעים בו.